AVERTIZARE METEO de ploi, grindină şi furtuni în weekend. COD GALBEN în jumătate de ţară

Meteorologii au actualizat, vineri, avertizarea meteo de ploi, grindină şi furtuni. A fost emis cod galben de vreme rea în mai multe zone din ţară.

AVERTIZARE METEO. Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00

 

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI,  INTERVALUL 11.06.2021 ORA 12:00 – 13.06.2021 ORA 23:00

Îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 24…25 de grade, iar cele minime de 13…16 grade.

Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere astfel încât temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

 

Articolul precedent19 activități de control derulate de ANFP în primele 5 luni ale anului
Articolul următorCând vor putea aplica beneficiarii din HoReCa pentru schema de ajutor de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.