Un asistent medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Alba a fost agresat, miercuri, chiar de bărbatul care a cerut ajutor prin numărul unic pentru apeluri de urgență.

Agresorul este un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Sebeș, invocând motivul că medicul a ajuns prea târziu la solicitare.

Bărbatul a fost reținut de către polițiștii din Sebeș, pentru 24 de ore.

“La data de 23 iunie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 43 de ani, din Sebeș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de, lovirea sau orice acte de violență împotriva unui medic”, faptă prevăzută de art. 652, alin. 2 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în noaptea de 22/23 iunie 2020, l-ar fi lovit, cu pumnul, pe un cadru medical de pe ambulanță, invocând faptul că aceasta ar fi ajuns cu întârziere pe strada Speranței din municipiul Sebeș, la o femeie pentru care s-a solicitat ajutorul prin 112.

În cursul zilei de azi, 24 iunie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale”.