Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru violență în familie și care a încălcat ordinul de protecție provizoriu care prevedea că nu are voie să se apropie de concubina sa a fost reținut de polițiștii din Alba Iulia.

La data de 27 mai 2019, Poliția Municipiului Ala Iulia a fost sesizată de către o femeie de 43 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, concubinul ei a încălcat prevederile ordinul de protecție provizoriu emis de către polițiști la data de 24 mai 2019.

Polițiștii au constatat că bărbatul, cu toate că nu avea voie, s-a apropiat de femeie, la o distanță mai mică de 30 de metri, atât la locul de muncă al acesteia cât și la domiciliul ei.

Față de bărbat, a fost întocmit un nou dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție, iar polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 28 mai 2019, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.