Andrei Marga își lansează cartea la Târgul de Carte Alba Transilvana

Cea de-a treia zi a Târgului de Carte Alba Transilvana va găzdui lansarea cărții România în Europa actuală semnată de prof.univ.dr. Andrei Magda. Evenimentul are loc sâmbătă, 8 iunie 2019, începând cu ora 17:00.

Cartea are ca tematică problemele cu care se confruntă azi țara noastră, în contextual globalizării și europenizării.

În cadrul acestui eveniment, autorul Andrei Marga va încerca să analizeze dificultățile cu care se confruntă societatea românească actuală și să propună soluții optimiste pentru rezolvarea lor.

În finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

Intrarea la acest eveniment ca și la toate celelalte evenimente ale Târgului de Carte Alba Transilvana este liberă.

Târgul de Carte Alba Transilvana este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Andrei Marga este licențiat în filosofie și sociologie obținând titlul de doctor în filosofie, cu teza „Teoria critică a școlii de la Frankfurt”. S-a specializat în filosofie contemporană în Germania și în SUA.

Profesor de filosofie contemporană și de logică generală, Andrei Marga a fost cel mai longeviv rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a fost ministru al Educației Naționale și ministru al Afacerilor Externe și președinte al Institutului Cultural Român. A fost ales în conducerea unor organizații și instituții internaționale cum ar fi European University Association, United Nations University in Tokyo, CEPES-UNESCO, Magna Charta Observatory, etc. și a fost numit consultant al unor instituții culturale și universitare în China, Vatican, Germania, Ungaria și Austria.

Andrei Marga a fost onorat cu decernarea de ordine de stat în Germania, Franța, Italia, Portugalia, Ungaria, Moldova și România. De-a lungul timpului a primit numeroase premii și distincții dintre care cele mai importante sunt titlurile de Doctor Honoris Causa al Universităților „Paul Valéry” – Montpellier, „Corvinus” – Budapesta, Debrecen, Baku, Chișinău, Plymouth – New Hampshire, „Alexandru Ioan Cuza” – Iași și este laureat al Premiului Internațional „Herder”  în anul 2005.

Articolul precedentBărbat din Alba Iulia reținut pentru că a încălcat ordinul provizoriu de protecție
Articolul următor264 de locuri de muncă disponibile în județ

Comments are closed.