Bărbat căutat pentru viol de autoritățile belgiene prins în Cugir

Pentru comiterea infracţiunii de viol, autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pe numele unui bărbat din Cugir. Cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române acesta a fost depistat de poliţiştii din Cugir.

La data de 19 decembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţie Oraşului Cugir l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 36 de ani, din Cugir, care era urmărit internaţional.

Pe numele  acestuia, autorităţile judiciare belgiene au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de viol.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au luat faţă de acesta măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea confirmării mandatului european de arestare.

Articolul precedentTransportatori de material lemnos amendați cu 10.000 de lei
Articolul următorSpiritul Crăciunului a ajuns la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia