Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea pentru această perioadă. Ploi abundente vor mai fi până vineri seara, la ora 21.00. Apoi, până sâmbătă dimineața, va fi Cod Galben doar în nord-estul țării.

COD PORTOCALIU: vineri, 28 mai, orele 13.00-21.00

  • în județele Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași
  • în zonele de munte ale județelor Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Bacău, Prahova

Vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși locale 40-60 l/mp.

La altitudini peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70-90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

COD GALBEN: vineri, 28 mai, orele 13.00-21.00

  • în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Muntenia și în zona montană aferentă acestor regiuni

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pentru intervale scurte.

COD GALBEN: de vineri, 28 mai, ora 21.00 până sâmbătă, 29 mai, ora 9.00

În jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă.

Cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp.

sursă: meteoromania.ro