Poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor.

La data de 23 august a.c., poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Mirăslău și specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe DN 1, la kilometrul 416 + 200 de metri, o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 17 autovehicule, la 7 fiind identificate diverse defecţiuni tehnice.

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar sancţiunii, în 3 situaţii, s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare datorită lipsei inspecţiei tehnice periodice a autoturismului.

Alţi 4 conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 1.450 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba informează că este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată.

În cazul constatării acestei ultime abateri, poliţistul reţine talonul şi plăcuţele de înmatriculare a autovehiculului, aplică o sancţiune contravenţională între 9 şi 20 de puncte şi eliberează o dovadă fără drept de circulaţie.