ATENȚIE LA ÎNȘELĂCIUNI!

De secole, escrocii au reușit să aibă un veritabil stil de viață, din a obține venituri ilicite, pe seama naivității celor pe care reușesc să îi convingă de faptul că au posibilitatea de  a le oferi sume de bani, în schimbul unor afaceri tentante, sau alte asemenea povești.

Deși trăim în secolul al XXI-lea, metode diverse de înșelăciune încă își găsesc, sporadic, succesul în rândul unora dintre noi.

Odată cu evoluția tehnologiei, infracţiunile de înşelăciune au îmbrăcat forme neașteptate, iar modurile de operare, folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite, sunt din ce în ce mai complexe.

Pentru infractori – modalităţi „la îndemână” şi foarte ingenioase de a obţine câştiguri serioase, profitând de buna-credinţă a oamenilor!

Pentru victime – prejudicii consistente, banii/economiile adunate în timp sau „ocazii” în plus de îndatorare, pentru o „aşa-zisă” rezolvare a situaţiei!

Diverse metode găsesc mereu infractorii, de la „premii”, la „accidente”, la „modeling” şi maşini de cusut, iar persoanele în vârstă sunt preferate pentru victimizare!

Printre metode , sunt şi cele cu pretextul DERATIZĂRII, DEZINSECŢIEI, “DE LA GAZE”, “DE LA LUMINĂ”, CITIT CONTOARE”.
Persoana (sau persoanele) se prezintă la uşă şi spune că este angajat “de la gaze”, “de la lumină” sau vine cu “deratizarea”. El poate avea ecuson şi legitimaţie falsă sau chiar unelte la el. După ce intră în casă se preface că lucrează şi vă cere o cană cu apă sau orice altceva pentru a vă face neatenţi. Profită şi fură din locuinţă bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare.

Atenţie !!! Nu vă lăsaţi înşelaţi! La bloc, acest aspect e reglementat prin asociaţia de proprietari, iar la casă, noi suntem cei care solicităm unei firme autorizate acest tip de servicii. Permiţând accesul în locuinţă oricui, ne expunem nu doar riscului de a fi “taxaţi” degeaba, ci şi aceluia de a rămâne fără bani sau obiecte din casă!

Dacă aţi devenit victimă, anunţaţi IMEDIAT Poliţia! Împărtăşiţi şi cu alţii aceste informaţii, avertizaţi în special persoanele în vârstă!

FIŢI VIGILENŢI! NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI!
• Nu lăsaţi emoţiile să vă copleşească! Gândiţi-vă bine înainte de a lua o decizie!
• Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!
• Acţionaţi legal atunci când cumpăraţi sau vindeţi bunuri sau servicii! Renunţaţi la „încrederea oarbă” în oameni!
• Nu uitaţi! Ghicitoarele există doar în poveşti!
• Ţineţi minte: „accidentele” nu se rezolvă la telefon!

 

Articolul precedentÎn cazul BULLYING-ULUI toată lumea PIERDE
Articolul următorSemnal de atenție tras de Loteria Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.