Apelurile destinate retehnologizării domeniilor construcții și alimentar vor fi lansate la 25 octombrie pentru o perioadă de 7 zile calendaristice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat joi, 6 octombrie 2022, Corrigendum la Ghidul aferent acțiunii 4.1.1. BIS – „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență”. 

Potrivit documentului:

  • La capitolul 4. Procesul de evaluare și selecție, subcapitolul 4.4 Etapa de selecție a proiectelor, după primul paragraf s-a introdus următorul text: 
    • „La punctaje egale, departajarea se va face în funcție de rata profitului operațional aferent exercițiului financiar 2021. Rata profitului operațional este calculată cu 4 zecimale, prin aproximare clasică, matematică”. 
  • La capitolul 1. Informații despre apelul de proiecte, Subcapitolul 1.2 – Tipul apelului de proiecte și perioada de depunere a propunerilor de proiecte se modifică astfel:
    • „Apelurile vor fi deschise timp de 7 zile calendaristice începând cu 25.10.2022”
  • La capitolul 1. Informații despre apelul de proiecte, Subcapitolul 1.8 – Alocarea stabilită pentru apelul de proiecte, ultimul paragraf se modifică și va avea următorul cuprins: 
    • „În implementarea acestor apeluri vor fi acordate fonduri prin aplicarea mecanismului de supracontractare prevăzut la art. 12 din OUG 40/2015, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, suma până la care pot fi acordate fonduri este echivalentul în lei a 290.000.000 euro”. 

Totodată, s-au introdus două noi anexe, Anexa 15 – „Soldul balanței comerțului internațional cu bunuri și servicii în anul 2021 la nivel de cod CAEN”, precum și Anexa 16 – Lista codurilor CAEN eligibile pentru fiecare apel de proiecte, al căror conținut este prevăzut în Anexele nr. 1 și 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin. 

 Descarcă corrigendum

Articolul precedentHoroscop 7 octombrie. Zodia care scapă de constrângeri! A sosit vremea să strălucească
Articolul următorPensiile mici rămân tot mici după majorările promise! Inflația a depășit 15%, pensiile se majorează cu 11%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.