Situație tensionată printre silvicultorii din Alba. Zeci de angajați Romsilva din județ spun că sunt umiliți, marginalizați și chiar eliminați din sistem prin represiuni ale directorului Direcției Silvice, Boariu Gheorghe Dan și al grupului de interese din jurul acestuia.

Oamenii vorbesc de răzbunări personale prin sancțiuni disciplinare și denunțuri împotriva propriilor angajați acesta pare să fie planul de atac al domnului Boariu.
Instanţele de judecată din Alba au pe rol zeci de procese intentate de angajați sau fost angajați ai Direcției Silvice Alba împotriva abuzurilor făcute de conducerea instituției. Pentru a băga frica în angajați le sunt intentate procese tuturor celor ce nu se supun ordinelor.

Un simplu exemplu arată că un fost angajat care deși și-a dat demisia din Direcție în luna mai a anului 2015, a primit în noiembrie o decizie a directorului Boariu Gheorghe că este dat afară pe motiv disciplinar din cauza absențelor. Bine-nţeles Direcția Silvică a pierdut procesul intentat de reclamant.

Și totuși aceste aspecte continuă în DS Alba fiind tratată ca o metodă de impunere a directorului în fața angajaților.
Astfel sute de mii de lei sunt cheltuite prin instanţele de judecată și prin daunele date reclamanților doar pentru a satisface pofta de răzbunare a șefului instituției.