Amenzi în valoare de peste 29.000 lei, în urma unei acţiuni la Cugir

O acţiune cu efective suplimentare a fost organizată de IPJ Alba, în Cugir. Polițiștii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 lei, și au reţinut două persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. În urma unui control la depozitul unei societăţi comerciale, a fost confiscată, valoric, cantitatea de 643 metri cubi de material lemnos.

La data de 23 octombrie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Oraşului Cugir, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza oraşului Cugir, în scopul creşterii siguranţei publice, prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi prevenirii accidentelor rutiere.

La acţiune, alături de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigare a criminalităţii economice şi investigaţii criminale, au participat jandarmi şi specialişti în domeniul silvic.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 107 persoane, controlate 34 de autovehicule, 14 societăţi comerciale şi două obiective asigurate cu pază.

Au fost constatate 42 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 29.700 de lei şi a fost luată măsura reţinerii faţă de două persoane bănuite de furt şi fapte comise cu violenţă.

Dintre contravenţiile constatate, 34 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 61/1991 privind liniştea publică, iar restul la alte acte normative.

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din Cugir şi specialişti ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control la un depozit de material lemnos aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Suceava.

În urma controlului, s-a constatat că reprezentanţii societăţii nu au respectat regulile privind evidenţierea, în documente, a cantităţilor de material lemnos precum şi faptul că material lemnos a fost expediat din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței legale, identificate prin coordonate geografice.

Poliţiştii au luat măsura confiscării valorice a cantităţii de 643 metri cubi de material lemnos, în valoare de 180.088 lei, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 16 000 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 17 ani, din Cugir, care este bănuit de săvârşirea a două furturi de acumulatori auto.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în noaptea de 17/18.09.2018, ar fi sustras acumulatorii auto de pe două autoturisme parcate pe raza oraşului Cugir.

Prejudiciul, în valoare totală de 1.000 de lei, a fost recuperat integral.

Minorul este cercetat pentru furt calificat şi va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tot cu ocazia acţiunii organizată pe raza oraşului Cugir, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 41 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru ameninţare, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 19/20 septembrie 2018, în timp ce se afla într-un local public din Cugir, ar fi provocat un scandal, ar fi ameninţat persoanele prezente şi l-ar fi agresat pe un bărbat, provocându-i leziuni pentru a căror vindecare a fost nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Articolul precedentAiudul ca soluție a unei investiții majore, în urma unui audit
Articolul următorExpoziție de icoane în cruce vernisată joi la Museikon

Comments are closed.