O acţiune cu efective suplimentare a fost organizată în municipiul Aiud şi pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Aiud de către poliția municipiului Aiud. În urma acestei acțiuni au fost constatate 11 infracţiuni, reţinute două persoane bănuite de comiterea de fapte penale şi au fost aplicate 60 de amenzi, în valoare de peste 21.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, la data de 13 decembrie 2018, Poliţia Municipiului Aiud împreună cu Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţişti din Aiud au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Rutier şi de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 87 de persoane, controlate 59 de autovehicule şi confiscate bunuri în valoare de 3.500 de lei.

Au fost constatate 11 infracțiuni, din care una în flagrant delict şi 60 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 1.580 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 54 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, 2 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni şi au confiscat bunuri în valoare de 3.500 de lei.