Alba : 49 de cazuri de coronavirus confirmate la nivelul județului. Un medic și două asistente de la un Centru de Dializă, infectați cu COVID 19.

La nivelul jud Alba se înregistrează 49 cazuri confirmate COVID-19. De la raportarea de ieri au fost identificate încă 16 căzuri, 8 persoane din mai multe localități din județ, care s-au prezentat cu simptome la spital sau contacti direcți cu simptome identificați prin anchete epidemiologice, toți izolați după confirmare și 8 persoane pozitive dintre cele 48 de probe recoltate ca urmare a anchetei epidemiologice de la Centrul de Dializa Alba.
Este vorba despre 1 medic, 2 asistente și 5 pacienți, toți contacti ai celor 2 cazuri depistate anterior. Toți cei depistați pozitiv împreună cu contactii direcți au fost izolați conform procedurilor. Au fost predate către centrul de dializa Alba recoltoare de probe suficiente, astfel încât sa putem testa toate cadrele medicale și toți pacienții.
 
” Au fost testate cu prioritate persoanele care au fost pe aceeași tura cu primele 2 cazuri pozitive. DSP Alba a oferit toate instrucțiunile și recomandările legale reprezentanților centrului de dializa. Ne așteptăm să le respecte și sa le pună în aplicare. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte covid și non covid cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție.” – a spus Alexandru Sinea , director DSP Alba
 
Toți pacienții dializați fie că sunt pozitivi sau negativi trebuie să beneficieze de asistență medicală, respectând normele de protecție.
 
 
Articolul precedentA fost necesară intervenția cu focuri de armă pentru prinderea unui hoț în Sebeș
Articolul următorVioleta Alexandru: S-a cerut șomaj tehnic pentru 298.000 de angajați cu contract individual de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.