Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA în România, în dialog cu Bobby Păunescu: „România are un potențial enorm dar trebuie dezvoltat”

Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a purtat un dialog cu Bobby Păunescu, în cadrul unei emisiuni televizate, duminică seara. Fostul ambasador a făcut o scurtă analiză a potențialului din țara noastră dar și situația în care se află acum țara noastră în contextul internațional delicat din cauza războiului din Ucraina.

Adrian Zuckerman a analizat, într-un dialog cu Bobby Păunescu, care este situația României în acest moment atât în raport cu Statele Unite cât și față de războiul din Ucraina.

„Relația dintre SUA și România, foarte bună și continuă să fie bună. Din păcate acum sunt mult mai multe probleme în lume care fac probleme pentru România, pentru America și pentru Occident, sper că o să răspundem într-un fel responsabilă lumea liberă o să iasă bine la sfârșit dar sunt probleme grele la care trebuie să răspundem cu curaj și inteligență. 

Trebuie să spun cum a spus și președintele Biden: Putin e un criminal. Problema e că Rusia a fost monopolizată de acest criminal și gașca lui de criminali din jurul lui și vor să se extindă, un imperiu. Când au invadat Georgia au făcut același lucru, în Belarus fac același lucru. Nu se poate tolera așa ceva: toate țările din jurul Ucrainei – Polonia, România și țările mai îndepărtate ca America, trebuie să suporte și să ajute Ucraina cu lucruri militare și civilie dar la fel de important e că toată lumea să spună că nu tolerează asta, cu toate că țările mai mici nu pot da atâta ajutor militar, trebuie să spună că nu tolerăm ce se întâmplă. Mulți nu spun asta, trebuie spus cu glas tare și serios.

Domnul Ciucă este un om foarte bun, foarte curajos și care poate să facă multe lucruri bune pentru România, el și-a pus viață pe linie, a fost soldat, a fost în Afganistan, Irak, a luptat pentru România, iubește România și el ar face tot ce trebuie pentru interesul României.

Rușii și chinezii, în parte mai mică iranienii, și alți oameni și țări care nu vor bine Occidentului fac multă dezinformare. Nu fac direct ci trec prin alte medii, prin intermediar și cresc, dau știri false, dau multe lucruri incorecte, fac mult rău lumii libere și noi suntem obișnuiți să vorbim liberi, să ne exprimăm ideile, ce faci cu cineva care cară apă rușilor sau chinezilor și spun numai minciuni. Care-i răspunsul? Ce faci cu ei? Nu m-ar surprinde că unii de-ăștia să fie și în locuri în care iau decizii.

România are un potențial enorm dar trebuie dezvoltat și crescut. Are potențial de gaze din Marea Neagră, nu s-a făcut nimic acolo de 20 de ani”, a explicat Adrian Zuckerman.

Articolul precedentCe soluție propune Austria Uniunii Europene pentru scăderea facturilor la energie
Articolul următorAdrian Câciu: „Unii au uitat de inflația de 200% din anii ’90” – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.