La data de 2 septembrie 2021, în jurul orei 22,00, pe strada Principală din localitatea Sebeșel, un tânăr de 22 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat, cu oglinda din partea dreaptă, două minore, ambele de 13 ani, care circulau pe o trotinetă electrică, pe aceeași bandă de circulație dar din sens opus, fără a purta nici un fel de element vestimentar reflectorizant – fluorescent.

 

În urma accidentului, cele două minore au suferit leziuni corporale ușoare.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Reamintim:

 

  • Trotinetele electrice pot fi conduse doar de persoane care au  vârsta de cel puțin 14 ani, transportul pasagerilor fiind interzis.
  • Trotinetele electrice pot fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, pot circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.
  • Viteza maximă admisă pentru trotinetele electrice este de 25 km/h.
  • Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
  • Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, iar circulația pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare este interzisă.

 

Sursa: Realitatea de Alba