Acţiune cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Săptămâna trecută, Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Aceștia au fost făcute 60 de controale în teren şi 46 pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 184 de amenzi şi au confiscat 17 metri cubi de material lemnos.

În perioada 10 – 11 aprilie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

Cu această ocazie au fost efectuate 60 de controale, din care 13 în fondul forestier, 46 pe drumurile publice şi unul în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 333 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat, în total, 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.550 lei, din care 14 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 17 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 7 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Articolul precedentConsilier Local Sebeș : Vreau buget pentru oameni, nu pentru chefuri electorale!
Articolul următorTânăr din Vinţu de Jos cercetat de polițiști

Comments are closed.