Un consilier local din Sebeș cere municipalității și face un apel colegilor să fie atenți care sunt prioritățile orașului. ” Este momentul să cerem cu onestitate ca prioritățile Primăriei să aibă în centru nevoile reale ale omului din Sebeș. Săptămâna această se va dezbate și se va vota bugetul pentru anul în curs al municipiului.”– spune Radu Cristian

” Fac pe această cale un apel către toți consilierii locali și către executivul Primăriei că în 2019, banii să urmeze cetățeanul. – Știm că este nevoie de infrastructură. În secolul 21, într-un municipiu al unei țări din Uniunea Europeană, nu am mai avem voie să nu avem străzile puse la punct. Așadar dezideratul central ar trebui să fie repararea și asfaltarea străzilor din municipiul Sebeș. Oamenii ajung să aibă o viață mai liniștită și prin comfortul pe care îl au în trafic. – Investiția în tineri asigura viitorul unei comunități.

Pledez pentru alocarea banilor în infrastructură școlară, în sălile de clasa, în centre de studiu, în laboratoare de cercetare, investiții care cresc șansele de educație ale tinerilor din Sebeș. Nu este nicio noutate: o generație educată generează bunăstarea unui oraș. – Avem un spital, ce facem cu el? Cum asigurăm sănătatea oamenilor noștri? Nu oricine își permite să se trateze în clinici private. Ca atare, parte din resursele bugetare trebuie să meargă musai către echiparea secțiilor spitalului. Asta nu se poate negocia. E o urgență și trebuie tratată ca o urgență.

Prognozele analiștilor financiari din țară și din lume atrag atenția că ar putea urma un nou val de criză economică. Așadar cumpătarea ar trebui să caracterizeze și Primăria Sebeș. Fapt pentru care în acest an, alocarea sumelor pentru chefuri, petreceri, băi de mulțime, toate îmbrăcate sub haina actului de cultură, în fapt niște triste acțiuni cu scop electoral, ar trebui semnificativ reduse. Cultură adevărată se face și fără a da bani cu nemiluita unor formații puse pe căpătuială pe banii oamenilor din Sebeș.

Tocmai că vorbim de banii colectați din taxele, impozitele, amenzile, impunerile, plătite de fiecare sebesean în parte, grijă noastră pentru acest buget trebuie să fie reală! ” este mesajul lui Radu Cristian