La sfârşitul săptămânii trecute, IPJ Alba, împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş, au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Sebeş şi în localităţile rurale arondate.

Au fost verificate 10 societăţi comerciale, 17 obiective asigurate cu pază şi 90 de autovehicule şi au fost legitimate 125 de persoane.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 30.400 lei, au fost identificate 3 persoane bănuite de furturi şi identificată o minoră semnalată ca dispărută de la domiciliu.

În zile de 7 şi 8 septembrie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Sebeş precum şi în localităţile rurale arondate Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sebeş.

La acţiune au participat 33 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale care au fost sprijiniţi de jandarmi.

Cu această ocazie au fost controlate 90 de autovehicule, 10 societăți comerciale, 17 obiective asigurate cu pază şi au fost legitimate 125 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au identificat 3 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, au depistat un şofer ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi o minoră semnalată ca dispărută de la domiciliu.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 88 de sancţiuni, în valoare totală de 30.400 lei, din care 72 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au reținut două permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În noaptea de 07/08 septembrie 2018, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeș unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Vineri, 7 septembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au identificat-o pe o minoră de 14 ani, din comuna Gârbova, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt ce a fost sesizat poliţiei la data de 6 septembrie a.c.

Se pare că, la data de 6 septembrie, în jurul orelor 16.30, minora ar fi profitat de neatenţia angajatelor unui magazin din Sebeş şi ar fi sustras suma de 200 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50 %.

Faţă de minoră, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

Tot poliţiştii de investigaţii criminale din Sebeş l-au identificat pe un bărbat de 35 de ani, din Sebeş, ca persoană bănuită de comiterea unui furt de bani, reclamat poliţiei în data de 10 iulie 2018.

Se pare că, în timp ce se afla în locuinţa unei cunoştinţe din municipiul Sebeş, tânărul ar fi profitat de neatenţia acesteia şi i-ar fi sustras 900 de lei.

Este cercetat pentru furt.

Cu ocazia aceleiași acţiuni, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 28 de ani, din municipiul Sebeş, ca persoană bănuită de săvârşirea unui furt cu un prejudiciu în valoare de 6.000 de lei.

Se pare că, la data de 11 iulie 2018, în jurul amiezii, tânărul ar fi pătruns într-un magazin din municipiul Sebeş, ar fi profitat de neatenţia personalului şi ar fi sustras o borsetă în care erau documente şi suma de 6.000 de lei.

Şi în acest caz, faţă de persoana bănuită de comiterea faptei, cercetările sunt continuate pentru furt dar şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.

La data de 7 septembrie 2018, în jurul orei 20.30, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată, prin 112, de către o femeie din comuna Şpring, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 17 ani, nu s-a mai întors acasă.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Sălişte, judeţul Sibiu, minora a fost identificată pe raza localităţii Amnaş, judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, pe perioada cât a lipsit de acasă, minora nu a fost victima vreunei infracțiuni.