carte

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a fost angrenată ca partener al municipalității într-un proiect extrem de atractiv prin donarea a 300 de cărți.

Acestea au fost utilizate la dotarea celor 10 căsuțe ce fac parte din proiectul ,,Biblioteca Urbană”.

Joi 13 septembrie 2018, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba se implică din nou activ în derularea acestui proiect, venind în întâmpinarea iubitorilor de lectură cu o nouă colecție de carte care va aproviziona Biblioteca Urbană.

Toate cele 10 căsuțe pentru cărți din municipiul Alba Iulia vor fi umplute, în intervalul orar 8:30 – 10:00, cu volume de literatură pentru copii și adulți, provenite din donații de la membrii comunității albaiuliene.

Având în vedere că ne aflăm la debutul unui nou an școlar Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru preșcolari și școlari.

În intervalul orar 10:00 – 11:30, la căsuța Bibliotecii Urbane amplasată în Parcul Central al orașului, în fața Casei de Cultură a Studenților, va avea loc un program de animație pentru copii cu momente de lectură, teatru și poezie.

Toți cei prezenți vor primi din partea bibliotecii câte o carte pe care o vor citi și la rândul lor o vor dărui mai departe.

Scopul acestui eveniment stradal este acela de a conștientiza populația că lectura este nu numai un mijloc de dezvoltare intelectuală și spirituală ci și un mijloc de a lega prietenii, de a oferi și de a ți se oferi carte, știință, cunoaștere. „au declarat reprezentanții bibliotecii.