Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru furt calificat în formă continuată după ce, în două zile a furat din casa unui cunoscut 5200 de euro. Cu o parte din banii frați și-a plătit o datorie, iar restul i-a băgat la jocuri de noroc, și-a cumpărat haine și i-a cheltuit cu ocazia Revelionului. 

La mai bine de un an de la fapta sa bărbatul a fost trimis în judecată, iar în data de 4 august 2022 dosarul a trecut de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Prin actul de sesizare, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, la data de 28 decembrie 2021, în jurul orei 18.00, inculpatul, prin escaladarea gardului, a pătruns în curtea imobilului  persoanei vătămate.

Din locuință inculpatul a sustras suma de 2400 de euro, aflată într-o geantă, în lada de sub patul din dormitor. Inculpatul a ieșit din locuință pe ușa de acces, a escaladat din nou gardul și s-a deplasat pe jos, spre centrul comunei Valea Lungă.

La data de 29.12.2021 în intervalul 1.30-2.00, pe timp de noapte inculpatul a pătruns din nou în imobilul menționat, prin aceeași modalitate, iar din interiorul locuinței a sustras suma de 2800 de euro, aflată în două plicuri, în lada de sub patul din dormitor.

Inculpatul a recunoscut că a sustras suma totală de 5200 de euro, pe care, ulterior a schimbat-o în lei. Cu acești bani și-a achitat o datorie în cuantum de 17.000 de lei, iar diferența, o parte a cheltuit-o la jocuri de noroc, o parte a folosit-o pentru a-și cumpăra haine, mâncare, iar o parte a cheltuit-o cu ocazia revelionului”, se arată în motivarea instanței.

În data de 4 august 2022 dosarul a trecut mai departe de camera preliminară. Bărbatul va fi judecat de către magistrații Judecătoriei Blaj.

Sursa: Realitatea de Alba