Israelul, anunț NĂUCITOR despre eficiența Pfizer împotriva variantei DELTA. Dă peste cap toate ipotezele de lucru

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech are o eficiență de doar 39% în prevenirea infecțiilor, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva formelor severe de boală și a spitalizării, potrivit unui nou raport al Ministerului Sănătății din Israel.

 
Cifra de eficacitate, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane evaluate în perioada 20 iunie-17 iulie, este în scădere față de o estimare anterioară de 64%, în urmă cu două săptămâni, și intră în conflict cu datele publicate de Marea Britanie, care arătau că vaccinul a avut o eficiență de 88% eficientă împotriva unei forme simptomatice de boală.
De asemenea, datele relevă că vaccinul ar avea o eficiență de 41% în prevenirea infecțiilor simptomatice provocate de varianta Delta a coronavirusurlui, potrivit Forbes.
 
Cu toate acestea, vaccinul cu două doze funcționează încă foarte bine pentru a preveni formele grave ale bolii, demonstrând o eficiență de 88% împotriva spitalizării și o eficiență de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor israeliene.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea”, a spus dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

Reamintim că Israelul a fost liderul campaniei de vaccinare anti-Covid  la nivel global, pentru că și-a asigurat dozele în schimbul datelor. Țara a renunțat la restricțiile de pandemie în luna mai, deși un nou val de cazuri condus de Delta a adus-o la marginea unor noi posibile restricții, relatează HotNews.ro.
Articolul precedentCOȘMARUL care a început cu o mușcătură de căpușă: Mărturii EMOȚIONATE ale româncei care suferă de boala Lyme
Articolul următorPatru tipuri de înghețată Milka, retrase din magazinele din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.