Administrator Judiciar reținut pentru LUARE DE MITĂ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba – Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 octombrie 2019, a inculpaţilor:

V. P. DAN, în calitate de administrator judiciar al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

O persoană fizică, fără vreo calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2017 – 2019, inculpatul V. P. Dan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească.

Banii pretinşi au fost remişi de omul de afaceri, după cum urmează:

– în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar,

-spre sfârşitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparţinea unei rude a inculpatului V. P. Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar,

– la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curţi aferente imobilelor deţinute de inculpatul V. P. Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei,

-la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.

O altă tranşă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului V. P. Dan la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal.

La data de 02 octombrie 2019, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentVIDEO: Încă o Biserică ARDE în județul Alba
Articolul următorPolițiștii din Alba au recuperat mai multe bunuri furate

Comments are closed.