Performanță unică pentru minifotbalul din Alba Iulia la turneul regional de la Cluj Napoca

După performanţele majore obţinute în anii anteriori de către echipă La Bolta Alba Iulia, prin câştigarea Cupei României la Bistriţa în 2016, a Supercupei României la Mediaş în 2016 când a învins campioana naţională Hermanstadt Sibiu şi a locului III la Cupa României de la Cluj în 2017, în acest weekend, la Campionatul Regional de la Floresti-Cluj băieţii de la La Bolta au dat lovitura, câştigând turneul într-o manieră entuziasmantă.

Desfăşurat pe parcursul a 3 zile, turneul a reunit cele mai bune echipe din campionatele afiliate la Federaţia Romană de Minifotbal în această regiune a ţării. Miza turneului a fost calificarea la Camionatul Naţional de la Oradea din iulie 2019, iar câştigătoarea turneului beneficiind de o licenţă la EMF Eurocup care se va organiza în Bosnia Herţegovina sau în Croaţia în toamna 2019.

Campionatul Fair Play Alba Iulia a trimis la această competiţie 3 echipe, Lin & Ema, MG Rekord, şi La Bolta, acestea fiind repartizate în cele 4 grupe ale competiţiei. Toate ehipele au avut o comportare meritorie, reuşind să treacă de faza grupelor.
La Bolta Alba Iulia a fost repartizată într-o grupă de foc, cu campioana Aradului – FC Premiere, vicecampioana Zalaului – Dia Guard Divino şi cu campioana Dejului – Generaţia 88 Dej.

Meciul de deschidere a fost cu FC Premiere şi a consemnat o înfrângere cu 0-1 în ciuda unui meci dominat categoric de echipa noastră şi în care au ratat o sumedenie de ocazii, unele monumentale. Din acest moment echipa nu-şi mai permitea niciun pas greşit, astfel încât vineri la orele 16, meciul cu Dia Guard Divino devenea decisiv. După o partidă perfectă, echipa noastră a câştigat cu 2-0 şi se pregătea de un alt meci decisiv cu Generaţia 88 Dej. Sâmbătă dimineaţa la ora 8, după o partidă cu răsturnări de scor, La Bolta şi-a adjudecat victoria pe final cu scorul de 3-2, terminând astfel pe locul 2 în grupă şi pierzând grupa capilor de serie.

În urma tragerii la sorţi pentru optimile de finală, soarta ne-a scos în cale poate cea mai puternică echipa de la acest turneu, AEK Oradea, având în componenţa 4 foşti şi actuali jucători ai echipei naţionale. Condusă cu 0-1 de către orădeni, La Bolta Alba Iulia a alegrat după egalare până pe finalul meciului, reuşind golul de 1-1 cu 3 minute înainte de final, împingând partidă la loviturile de departajare. Loteria penalty-urilor a fost câştigate de băieţii nostril cu scorul de 2-1.

Sorţii au decis că meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Naţional de la Oradea să se desfăşoare împotriva unei rivale din campionatul intern Fair Play Club, prilejuind totodată o dorită mărturisită de finanţatorul La Bolta, aceea de a întâlni echipa MG Rekord, într-o fază eliminatore a unei competiţii naţionale de minifotbal. După un meci fără istoric, La Bolta Alba Iulia a obţinut o victorie clară cu scorul de 6-2 ineplinind totodată obiectivul principal, calificarea la turneul final de la Oradea.

Acesta a fost momentul când a început să încolţească visul obţinerii calificării în Europa la EMF Eurocup. Pentru atingerea visului mai erau 2 paşi.

În semifinale ne-a ieşit în cale capioana Zalaului – Autovip Garden Simleul Silvaniei, reprezentanta unuia dintre cele mai puternice capionate din ţară. După un meci dominat de către La Bolta Alba Iulia şi câştigat cu scorul de 4-2, mai rămăsese un singur pas spre marele trofeu şi spre şansă de a reprezenta România într-o copetitie europeană care se va organiza pentru prima dată de către Federaţia Europeană de Minifotbal.

Marea finală ne-a scos în cale puternică echipa Sistema Arad. Dupe un început perfect de meci, La Bolta conducea cu 2-0, rezultat cu care avea să se încheie prima repriză. În repriză a doua La Boltă a îngheţat meciul, acesta părând a se îndrepta spre o victorie facilă şi fără emoţii. În a doua jumătate a celei de a doua reprize, în urma unei faze fixe, arădenii au redus din diferenţă iar după încă 3 minute, pe o fază rapidă de contraatac, aceştia au reuşit o egalare nesperată, partidă părând a se îndrepta spre loteria loviturilor de la 7 metri. Spre lauda lor, jucătorii echipei La Bolta au atacat furibund în ultimele minute şi imediat după ce arbitrul a arătat un minut suplimentar de prelungire, în urma unei faze de atac bine lucrate, a venit golul izbăvitor marcat de Alexandru Lăcătuş, care a deschis astfel poartă spre marele turneu şi spre Europa.
Componenţii echipei La Bolta Alba Iulia care au reuşit această performanţă deosebită pentru minifotbalul din judeţul Alba, a fost: Pojar Octavian, Grozav Ioan Valer, Haiduc Claudiu Silviu, Lăcătuş Ioan Adrian, Lăcătuş Alexandru, Rajnita Gheorghe Lucian, Drăgan Valentin, Trifa Andrei, Galdean Marcel Beniamin şi Galdean Marian.
Articolul precedentPersoane din Alba implicate într-un accident cumplit pe DN 66
Articolul următorMăsuri pentru crescătorii de animale în perioadele cu temperaturi ridicate

Comments are closed.