Aviz FAVORABIL pentru modificarea unei legi care ar reînvia turismul în Alba

Veste bună pentru investitori dar și pentru turiștii care anual vizitează stațiunea Șureanu.  Drumul spre ”Mica Elveție”  a României este la un pas să ajungă în domeniul public al unități administrativ teritoriale. Așadar DJ. 704 , în lungime de 16 kilometri ar putea fi administrat de Consiliul Local Șugag și reabilitat.

Asta după ce comisia de Agricultură și comisia de Mediu a Camerei Deputaților,  au dat aviz favorabil unui proiect de modificare a articolului 2 din  legea 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.Practic se introduce condiționalitatea ca aceste drumuri să deservească zonele turistice de agrement situate în perimetrul unei unități administrativ teritoriale. Proiectul a trecut de Senat

De ani buni de zile specialiștii Consiliului Județean Alba și-au luat angajamentul reabilitării DJ 704 fără nici o finalitate. Sume impresionante de bani pentru studii și proiecte, încă nejustificate, iar pe drumul respectiv nu a fost mișcată nici măcar o piatră deși pe anumite porțiuni viața turiștilor este pusă în pericol.

Accesul spre pârtiile de schi se face pe treaseul Sebeş – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore fără opriri.
Drumul de la Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu are 16 kilometri fiind un drum practicabil doar de către mașinile echipate cu lanțuri deoarece în timpul iernii este acoperit mai mereu de zăpadă. Acest aspect a împiedicat până acum dezvoltarea zonei.

Articolul precedentSCUTUL PĂDURII : Zeci de metri cubi de material lemnos confiscat la Baia de Arieș
Articolul următorAnaliză economică : Cotația euro a urcat la 4,769 lei

Comments are closed.