9 lucuri neobișnuite pe care nu le-ai știut niciodată despre regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii

Este cel mai longeviv monarh birtanic, dar având în vedere că familia regală este învăluită în intimitate, există multe lucruri pe care publicul ar putea să nu știe despre regina Elisabeta a II-a. Dădea rar interviuri, lăsând oamenii să-și dea cu presupusul despre viața ei privată. Oamenii au reușit să afla dpar despre înclinația pentru rasa de câini Corgi și colecția impresionantă de pălării.

De la istoria ei surprinzătoare legată de educație și până la sutele de portretizări pe marele și micul pe ecran, iată cele mai interesante fapte despre regina.

1. A fost portretizată în aproximativ 100 de filme și emisiuni TV

Potrivit datelor de la IMDb, regina a fost jucată de actori pe ecran de aproximativ 100 de ori, cu interpretări notabile printre care Claire Foy, în filmul „The Crown” de la Netflix și Helen Mirren, care a câștigat un Oscar pentru rolul Elisabetei a II-a în „The Queen”.

2. A băut un pahar de șampanie în fiecare seară înainte de culcare

 

Unii sunt adepții uni măr pe zi, totuși, ritualurile zilnice ale reginei s-au completat altfel.

Potrivit verișoarei reginei, Margaret Rhodes, răposatul monarh consuma un pahar de gin și Dubonnet înainte de prânz și bea un pahar de vin, urmat de un martini uscat și un pahar de șampanie înainte de culcare.

 

Dacă ar fi făcut asta în fiecare zi, Majestatea Sa ar fi consumat șase unități de alcool pe zi, ceea ce ar fi calificat-o ca o consumatoare de alcool în mod excesiv conform standardelor guvernamentale.

3. Nu avea pașaport

În timp ce pentru cei mai mulți dintre noi ar fi destul greu să plecăm din țara de origine fără un act sau pașaport, Regina putea călători în străinătate fără a avea nevoie de actele de care noi ceilalți avem nevoie pentru a părăsi țara.

„Întrucât un pașaport britanic este eliberat în numele Majestății Sale, nu este necesar ca Regina să dețină unul”, se arată pe site-ul familiei regale înainte de moartea ei, adăugând că toți ceilalți membri ai familiei regale, inclusiv Ducele de Edinburgh și Prințul de Wales, au pașapoarte.

4. A avut două zile de naștere

Regina s-a născut pe 21 aprilie 1926, totuși, ziua ei „oficială” a fost sărbătorită de națiune în iunie la parada anuală „Trooping the Color”, care este o sărbătoare tradițională din anul1748.

5. A asistat la numirea a 13 prim-miniștri în Marea Britanie

 

De la celebrul Winston Churchill și până la Theresa May, Majestatea Sa a văzut totul.

6. A fost fan al clublui de fotbal Arsenal Londra

Monarhul a fost „deconspirat” ca fan al echipei de fotbal din nordul Londrei de nimeni altul decât Jeremy Corbyn, el însuși un avid suporter al „tunarilor”, în timpul unui discurs în Camera Comunelor în 2016.

„Acum, știm că regina este mai presus de politică. S-ar putea ca și ea să fie mai presus de fotbal, dar mulți localnici au această părere destul de secretă că ea este de fapt, în secret, un susținător al tunarilor”, a dezvăluit liderul partidului laburist.

Fostul mijlocaș al clubului, francezul Cesc Fabregas, a mai susținut că Majestatea Sa i-a spus că este „un fan” al echipei în timpul unei recepții la Palatul Buckingham în 2007.

7. Vorbea fluent franceza

Regina a fost unul dintre cei mai călători monarhi britanici din istorie și a ținut o serie de discursuri oficiale în franceză atunci când a vizitat țara, arătându-și priceperea pentru limbi străine.

8. A găzduit, la petreceri, peste 50.000 de oameni la Palatul Buckingham în fiecare an

Datorită unui calendar social extrem de aglomerat, regina a fost cu adevărat gazda cu cei mai mulți invitați anual, primind mii de oameni în Palat la diferite prânzuri, cine, banchete și petreceri în grădină.

9. A fost căsătorită de mai bine de 70 de ani

În 2017, Regina și Prințul Philip au sărbătorit 70 de ani de căsnicie, marcând aniversarea nunții de platină a cuplului.

S-au căsătorit la Westminster Abbey din Londra pe 20 noiembrie 1946 și, se pare, au sărbătorit această etapă cu o petrecere privată, discretă, la Castelul Windsor.

Articolul precedentReținut pentru că s-a urcat la volan băut și fără permis
Articolul următorStrania poveste a stră-străbunicii Reginei Elisabeta a II-a, născută în România: după moarte, soțul i-a scos INIMA din piept

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.