20 martie – Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

Anual, pe data de 20 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor (FDI). În anul 1994, Anul Internaţional al Sănătăţii Orale, a fost celebrată prima zi internaţională legată de Sănătatea Orală.

Sloganul de anul acesta este „Spune Aaaa! Acționează acum pentru sănătatea ta orală!”.

Federaţia Internaţională a Dentiştilor (FDI) subliniază prin acest slogan importanţa efectuării controalelor stomatologice periodice, alături de atenţia deosebită ce trebuie acordată, încă de la vârste mici, igienei orale corecte şi alimentaţiei sănătoase.

În România, la desfăşurarea campaniei de anul acesta participă activ, timp de o lună, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, inspectoratele şcolare, medici dentişti şi medici de familie. Instituţiile implicate încurajează populaţia pentru a participa la diverse programe, activităţi şi evenimente organizate cu această ocazie.

Informaţiile privind afecţiunile orale şi factorii de risc determinanţi ai acestora precum şi recomandările adresate populaţiei ţintă în vederea menţinerii sănătăţii orale vor fi distribuite atât în format tipărit cât şi în format electronic, prin canale multiple: e-mail şi reţelele sociale, website-ul DSP, website-urile instituţiilor partenere.

La nivel judeţean, activităţile campaniei sunt: mese rotunde cu asistența medicală comunitară și școlară, afişarea de postere, distribuirea de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice la clasele de elevi cu tematică specifică, de către specialişti, activități de informare, educare și comunicare în comunitățile cu asistență medicală comunitară.

Articolul precedentSărbătoarea Mierii – mii de apicultori din țară și din străinătate așteptați la cel mai mare târg apicol din România
Articolul următorCetăţean italian, administratorul unei firme de transport, reținut pentru înșelăciune

Comments are closed.