153 de poliţişti

153 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat, azi 10 septembrie 2018, în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

În zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă au fost prezenţi 100 de poliţişti de ordine publică, 25 de poliţişti de la rutieră şi 28 de la alte structuri

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, siguranţa în şcoli constituie o prioritate, astfel că, începând de azi, fiecare unitate de învăţământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre.

În anul şcolar 2018 – 2019 vor fi continuate activităţile informativ – preventive, adresate elevilor şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.

Şi în acest an, o atenţie deosebită va fi acordată activităților de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, dar şi activităţilor de control a unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice, mult succes în noul an școlar!„, au declarat cei de la IPJ Alba.