1.000 de medicamente esențiale vor fi decontate 100%. Vezi noua listă de medicamente

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că a semnat ordinul prin care circa 1.000 de medicamente esențiale vor fi decontate 100%.

Ordinul cu lista conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Printre altele, pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine.

Am aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele.

Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero. Ne-am angajat, în programul de guvernare, reintroducerea medicamentelor esențiale în legislație și ne ținem de cuvânt”, a spus ministrul Ioana Mihăilă.

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active) a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie. Lista celor 150 de substanțe active poate fi consultată AICI.

Articolul precedentElevii care nu învață în localitatea de domiciliu primesc maxim 171 de lei pe lună pentru navetă
Articolul următorValeriu Gheorghiță: „44% din populația României este imunizată la COVID-19”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.