Îngrijirea pielii pe caniculă

Canicula este un fenomen meteorologic caracterizat prin temperaturi anormal de ridicate, ce pot avea efecte negative asupra sănătății, în special în regiunile cu umiditate crescută. În România, canicula este definită ca o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius față de temperatura medie a zonei respective. 

Canicula este mai mult decât un simplu disconfort: ea poate duce la îmbolnăviri și decese. Cele mai multe decese au loc în prima și a doua zi a unui val de căldură, când organismul nu e obișnuit cu temperaturile ridicate, cel mai frecvent fiind afectate persoanele vârstnice. 

Deshidratare, arsuri solare, iritații, hiperpigmentare – acestea sunt problemele cu care ne confruntăm cel mai des pe caniculă, dar iată cum le putem ocoli cu succes!

Exfoliază delicat, pentru îndepărtarea celulelor moarte

În fiecare dimineață, curăță tenul și pielea de pe corp cu un gel exfoliant cu particule foarte fine (pentru față) și cu un scrub delicat (pentru corp). Îndepărtarea celulelor moarte previne congestionarea pielii și înlesnește acțiunea cremelor hidratante și a celor cu factor de protecție solară. De asemenea, machiajul va rezista mai bine la căldură, dacă pielea este curățată în profunzime. Nu apela însă la exfoliere în cazul în care ai pielea arsă de soare – situație de evitat, în orice caz!

Păstrează hidratarea pielii

Pentru că în zilele extrem de calde facem dușuri dese, iar pielea este expusă intens radiațiilor solare, ea se poate deshidrata extrem de rapid. Aplică după fiecare duș o cremă puternic hidratantă pentru ten și o loțiune de corp cu factor ridicat de hidratare. Cele sub formă de unt de corp sau un sorbet răcoritor redau pe dată pielii suplețea și catifelarea.

Hidratează din interior

Nu e vorba de cea din mare sau din piscină, știm că sunteți prietene bune deja. 🙂 E vorba de apa pură, de băut, care nu trebuie să-ți lipsească niciun moment din geanta de oraș sau din cea de plajă. Bea constant, des, cu înghițituri mici, fără să aștepți să ți se facă prea sete.

Aplică și reaplică din belșug loțiunea cu SPF

Crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată cu generozitate pe toate zonele de piele expuse radiațiilor solare. Când ești în vacanță, prima aplicare se va face pe tot corpul, încă din cameră, pentru a da voie cremei cu SPF să intre bine în piele și să-și înceapă acțiunea de protecție. Reaplică imediat ce ajungi la plajă și după fiecare baie în mare sau în piscină.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentVremea 20 iunie. A fost prelungit codul galben de caniculă
Articolul următorCe ar trebui să mâncăm, dar și să evităm să consumăm, vara, pe caniculă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.