Zonele sigure din casă unde trebuie să stai în caz de cutremur

În cazul unui cutremur puternic există un anumit loc din casă în care în niciun caz să nu stai. Experții spun că este un loc periculos și au explicat ce ar trebui să facem într-o astfel de situație.

Cutremurul, fie el mic sau de intensitate mai mare, este foarte greu de anticipat. Așadar, fiecare seism în parte ne ia prin surprindere. Experții în supraviețuire au făcut o listă cu câteva recomandări pentru români în cazul în care s-ar produce un cutremur de magnitudine mare.

În primul rând: nu intrați în panică! Este primul lucru pe care îl spun experții deoarece este cel mai important detaliu în cazul unui cutremur. Trebuie să ne păstrăm calmul pe cât posibil astfel încât să ne putem da seama ce trebuie să facem imediat pentru ca noi și familia noastră să rămânem în siguranță.

Care sunt cele mai sigure locuri din casă în cazul unui seism puternic

Specialiștii în supraviețuire au dezvăluit că, în cazul în care suntem în casă în timpul unui cutremur, cel mai sigur loc este lângă un perete sau o coloană rezistentă. Dacă nu avem timp pentru a ajunge până acum, ne putem adăposti sub o masă sau sub tocul ușii. În acest fel ne asigurăm că nu vom fi loviți de obiecte de prin casă sau de bucăți de tencuială ori beton.

 Locul din casă unde nu trebuie să stai în caz de cutremur

În timpul unui seism nu este deloc indicat să rămânem lângă ferestre, oglindă vitrine și alte obiecte care ne-ar putea răni în cădere. Cel mai periculos loc, conform experților în supraviețuire, este bucătăria. Acolo există multe corpuri suspendate, veselă în dulapuri, iar acestea ar fi primele care ar cădea și ne-ar răni grav.

Ce trebuie să faci după ce cutremurul s-a încheiat

În general, un cutremur ține câteva secunde. După ce acesta s-a terminat, nu este indicat să ieșim imediat deoarece ar putea exista replici de aceeași intensitate. Ulterior, mai întâi se verifică instalația de gaze pentru a ne asigura că nu există fisuri. Nu se aprinde lumina până când nu există siguranța că nu sunt scurgeri de gaz.

Ar fi bine ca în fiecare casă să existe o trusă de urgență în cazul în care suntem răniți, plus apă plată și câteva alimente neperisabile, dar și un fluier și o lanternă.

Articolul precedentMiliardari americani, investiții curate în România, fără implicarea statului. Familiile Păunescu și Păcuraru susțin cluburile de presă și de afaceri
Articolul următor7 alimente care te pot scăpa de problema sforăitului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.