WhatsApp, Facebook, Instagram și Messenger și-au revenit, după cea mai amplă întrerupere a comunicațiilor on-line din istorie

Căderea tuturor platformelor deținute de Facebook a fost cauzată de reconfigurarea unui server care coordonează comunicațiile între centrele de date ale companiei. Festival de glume și meme-uri pe Twitter.

Întreaga familie de aplicații de socializare ale Facebook a căzut pentru mai mult de șase ore, începând de la 18.30, ora României și până după miezul nopții de luni spre marți.

Deși întreruperile nu sunt ceva neobișnuit în cazul platformelor de socializare, nefuncționarea unor atât de multe instrumente de comunicații în același timp nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani. Ultima întrerupere semnificativă a Facebook, dar nu și a celorlalte platforme pe care le deține, a avut loc în 2019, când o eroare tehnică a afectat site-ul timp de 24 de ore.

Potrivit NY Times, de această dată n-au funcționat nici măcar instrumentele și comunicațiile interne ale companiei, ceea ce a făcut și mai dificilă repararea platformelor.

Ulterior, Facebook a comunicat că problema a venit de o reconfigurare a infrastructurii sale de internet care coordonează traficul între centrele sale de date. Aceasta a întrerupt comunicațiile și a intrat în cascadă către alte centre de date, oprind toate serviciile Facebool. În cele din urmă o echipă a reușit să reseteze serverele dintr-un centru de date din Santa Clara, California, iar serviciile platformelor au revenit treptat la normal.

Nu numai platformele de socializare nu au funcționat, căci milioane de oameni de pe întreaga planetă folosesc Facebook pentru înregistrare și plată la numeroase alte servicii, așa cum ar fi magazinele on-line sau chiar pentru funcționarea televizoarelor inteligente din propriile locuințe

Mark Zuckerberg a cerut scuze.

În acest timp, Twitter a devenit principala platformă de comunicații și socializare la nivel mondial, Twitter însăși postând pe Twitter un mesaj ironic: “Bună ziua, literalimente tuturor!”

Utilizatorii au umplut platforma funcțională de glume, ironii și meme-uri legate de nefuncționarea celorlalte, în timp ce alții și-au pus la modul serios problema dacă lumea n-ar fi un loc mai bun fără Facebook.

BIZIDAY

Articolul precedentSorin Cîmpeanu a semnat ORDINUL prin care se aprobă testarea elevilor în şcoli
Articolul următorAstăzi se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.