Vremea extremelor. Cod portocaliu FURTUNI VIOLENTE, cod galben de CANICULĂ – zonele unde temperaturile sar la 36 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vijelii și grindină, dar și o atenționare cod galben de caniculă.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

Imagine

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 și 24 august
Fenomene vizate: disconfort termic ridicat 
Zone afectate: conform textului și hărții

Marți și miercuri (23 și 24 august) în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

Imagine

Articolul precedent„Litoralul pentru toți” va începe cu 10 zile mai devreme. Prețurile vor fi și cu 70% mai mici decât în plin sezon
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.