Vremea 20 ianuarie. Ger și ninsori viscolite

Vremea în data de 20 ianuarie s-a schimbat radical și a venit cu căderi mari de zăpadă în mare parte din țară.

Astazi, vremea va continua sa se raceasca în cea mai mare parte a tarii, accentuat în sud şi în sud-est. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va continua sa ninga, dar în general slab cantitativ. Vântul va avea intensificari în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane, trecator viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei. 

In Bucuresti, vremea se va raci accentuat, iar temperatura maxima va fi de 1…2 grade. Temporar va ninge, astfel ca grosimea stratului de zapada, va fi în medie de 10 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. 

La munte, vremea va continua sã se rãceascã. În Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va mai ninge slab, apoi se va degaja. În restul zonei, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, în prima parte a intervalului, pe creste (viteze la rafalã în general de 40…50 km/h), trecãtor viscolind ninsoarea. Noaptea, pe vãi şi în depresiuni izolat va fi ceaţã. 

Meteorologul ANM Meda Andrei a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre cum va evolua vremea în orele următoare și cât mai ține episodul de iarnă.

„Va continua să ningă astăzi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, acum în următoarele 4 ore în Transilvania și Moldova, apoi încet-încet se vor restrânge ninsorile.

În a doua parte a zilei, mâine poimâine se va restrânge, vremea va fi mai liniștită, ninsorile se restrâng, ce a fost mai mult a trecut.

Temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ieri, maxime între -3 și 5 grade, în București în jurul la 1 grad, nopțile reci, cu temperaturi de -5 grade, chiar -10 grade la munte, în depresiuni chiar -14-15 grade.

Până miercuri temperaturi care se vor încadra în normal, între -2 și 4 grade, după aceea se încălzește și vom avea valori de 10 și peste 10 grade”, a declarat Meda Andrei în direct la Realitatea PLUS.

Articolul precedentInterviu de excepție marca Realitatea PLUS: Legătura dintre curentele neomarxiste și consumul de droguri. Cine sunt cei care atacă valorile familiei tradiționale
Articolul următorCum se circulă pe șoselele din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.