Vremea 1 aprilie – Ploi în foarte multe zone din țară – Când se încălzește

Sâmbătă ploile se extind în vestul, în centrul şi în nordul ţării. În rest, se arată puţin soarele, iar în a doua parte a zilei, apar averse, posibil însoţite de fenomene electrice. 

Maximele pleacă de la 10 grade în depresiunile din estul Transilvania şi ajung la 18-19 grade în Muntenia.

În Dobrogea şi Bărăgan se încălzeşte față de vineri. Temperaturile urcă până la 18 grade la Călăraşi. Vântul prinde putere. Se înnorează din când în când, iar spre seară vin ploile. Pot fi şi descărcări electrice şi condiţii de grindină.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare şi temperaturi potrivite pentru început de aprilie. Se ating în jur de 15 grade, se arată trecător soarele, iar după-amiază ploile ajung şi aici.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, o să plouă din când în când, dar vor fi şi perioade însorite în unele zone. Temperaturile, în creştere față de ziua trecută, ajung la 17 grade; iar ploile se extind după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, nu prea zărim soarele. O să plouă în mai multe reprize şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Maximele se opresc la 14 grade, iar peste noapte mai vin ceva ploi.

În ţinuturile vestice urmează o zi destul de neplăcută, cu cer acoperit şi multe ploi. Pe aici se răceşte fată de vineri, când s-au atins 20 de grade. Sâmbătă, maximele nu mai trec de 12-13 grade, iar la noapte cerul se degajează treptat.

În Transilvania domină atmosfera închisă şi o să plouă destul de mult. Temperaturile scad şi în această zonă, iar cel mai răcoare o să fie în depresiuni. Se vor înregistra 10 grade la Miercurea Ciuc şi 13 grade la Braşov.

Şi în Oltenia se schimbă vremea. Cerul se înnorează treptat, iar ploile se extind în a doua parte a zilei. Vântul devine mai insistent şi temperaturile coboară spre normal. Vineri au fost 19-20 de grade, sâmbătă maximele se opresc la 14-15 grade.

Temperaturile scad şi în sudul ţării, dar în Lunca Dunării o să fie destul de cald. Se ating 19 grade pe la Giurgiu. Norii apar şi aici, se intensifică vântul, iar mai târziu vin şi ploile.

Articolul precedentSărbătoare 1 aprilie – O importantă sfântă este pomenită astăzi
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 1 aprilie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.