Vreme schimbătoare, cu ceață, ploi, polei și temperaturi peste normalul acestei perioade

Vremea rea pune în continuare probleme în mai multe zone din țară. Este ceață în această dimineață și se poate forma ghețuș. În plus, este cod galben de inundații pe râurile din cinci 5 județe.

Zeci de gospodării sunt amenințate de ape, după ploile abundente din ultimele zile. Meteorologul de serviciu Oana Păduraru a vorbit, la Realitatea PLUS, despre cum va fi vremea pâna în ultima zi a acestui an, dar și care sunt pericolele ce ne pândesc în orele și zilele următoare. 

„În prezent, sunt în vigoare mai multe vertizări nowcasting de ceață și depuneri de polei în aproape toate județele din Muntenia, chiar și în muncipiul București, iar în orele următoare tot acest fenomen ar putea să creeze probleme aici, în sudul țării, dar pe arii mai restrânse și în restul zonelor pentru că precipitațiile de această dată nu mai sunt solide, nu vorbim de ninsori. Vorbim de această dată de precipitații predominat sub formă de ploaie pentru că în mare parte din țară, mai puțin în zona Moldovei, vorbim de o vreme caldă pentru această perioadă din an, cu valori termice peste normalele acestei perioade. 

Tot în cursul zilei de astăzi, în jumătatea vestică a țării, se vor semnala ploi locale. În restul teritoriului, acestea vor fi doar pe arii restrânse, tot așa vor predomina ninsorile.

La munte, la altitudini de peste 1600 de metri, vor predomină ninsorile. La altitudini mai joase, la munte, vor fi precipitații lichide, ploi, care va determina, în zona montană, topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă preexistent. În zilele următoare ne așteptăm tot la precipitații lichide, însă pe arii restrânse în majoritatea zonelor.

Valorile termice sunt în creștere, astfel încât, în ultima zi din an ne așteptăm ca în mare parte din țară, dar mai ales în sud-vest, în sudul Olteniei, al Banatului să fie temperaturi de până la 10-11 grade. Valori termice mai scăzute se vor menține în continuare în zona Moldovei, dar și aici în apropierea celor normale pentru această dată”, a afirmat meteorologul ANM.

Articolul precedentDoar 10%-15% dintre consumatorii români vor beneficia de compensări la FACTURILE de energie
Articolul următorCÂȚI români au primit pensii speciale în decembrie 2021 – Cea mai mare a depășit 20.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.