Marți, 5 martie, Volei Alba Blaj întâlnește Știința Bacău, în manșa retur a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Vicecampioana Europei are prima manșă la calificare, fiindu-i suficiente două seturi pentru a fi prezentă, pentru a doua oară consecutiv, în finala unei cupe europene. Partida va începe la ora 17:00 și se va disputa în Sala Transilvania din Sibiu.

Darko Zakoč, antrenor principal Volei Alba Blaj:

„Este clar că suntem favoriți, avem avantaj mare, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că este volei și orice se poate întâmpla.

Vrem să jucăm finala, este clar și ne dorim să aducem la Blaj Cupa CEV.”

Nneka Onyejekwe, căpitan Volei Alba Blaj:

„Ar fi extraordinar să joc o nouă finală europeană, este visul meu de când am început să joc volei, dar nu e nimic jucat încă.

Trebuie să fim atente, concentrate și să jucăm la fel de bine ca săptămâna trecută la Bacău.”

De partea cealaltă, echipa din Bacău, prin vocea antrenorului Florin Grapă, pare a veni resemnată la Sibiu, dar poate fi vorba și de un joc psihologic pe care experimentatul antrenor român îl propune:

„Cred că Volei Alba Blaj este calificată în proporție de peste 80%, iar noi nu ne mai gândim la calificare.

În tur, la Bacău, nu ne-am ridicat la nivelul adversarului, sperăm să o putem face la Sibiu, dar pentru noi mai importante sunt acum meciurile din campionatul intern.”

Mai pozitivă pare căpitanul echipei Știința Bacău, Denisa Rogojinaru, care afirmă că echipa sa se gândește la „setul de aur”, posibil de atins „atâta timp cât mai sunt șanse”.

Dacă se va califica în finala Cupei CEV, Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre Swietelsky Bekescsaba (Ungaria) și Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia).

În prima manșă, echipa italiană a câștigat în deplasare cu 3-0, fiind favorită la calificarea în finală.

În cazul în care echipa Volei Alba Blaj va disputa finala, primul meci se va juca la Sibiu, pe 19 martie, returul fiind programat în deplasare, pe 26 martie.