Volei Alba Blaj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce a pierdut clar întâlnirea retur cu Allianz MTV Stuttgart.

Pentru mine, acest meci reprezintă un dezastru, nu vreau să comentez mai mult. Felicit echipa Allianz MTV Stuttgart pentru calificare”. – a declarat Darko Zakoč.

Vicecampioana Germaniei impunându-se cu 3-0 (25-19, 25-17, 25-11) și cu 15-7 în setul de aur, care a calificat-o în faza grupelor. Volei Alba Blaj câștigase în tur, la Sibiu cu 3-1.

Am jucat foarte slab și acesta este motivul pentru care am pierdut, este în totalitate vina noastră. Chiar dacă în setul de aur arbitrii au luat câteva decizii greșite împotriva noastră, noi suntem responabile pentru eșec, pentru că le-am permis celor din Stuttgart să ajungă în setul de aur.” – a declarat Lora Kitipova pentru site-ul CEV.

Darko Zakoč a folosit următoarea echipă:

Lora Kitipova (4p.) – Nađa Ninković (4p.), Ana Lazarević (4p.), Maja Aleksić (3p.), Ioana Baciu (5p.), Mariya Karakasheva (9p.) – Suzana Ćebić (libero1), Marina Vujović (libero 2). Au mai jucat: Katerina Zhidkova (14p.), Nneka Onyejekwe (3p.), Sara Hutinski (1p.), Ramona Rus și Aleksandra Ćirović. Sonja Newcombe, accidentată, nu a jucat în acest meci.

Volei Alba Blaj a ratat ocazia de a juca pentru a patra oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, precum și reeditarea finalei din acest an, cu VakifBank Istanbul.

Volei Alba Blaj va continua în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV, acolo unde este calificată direct în faza optimilor de finală, unde va întâlni învingătoarea dintre Levski Sofia (Bulgaria) și VK Postejov (Cehia), echipe care se vor înfrunta în „șaisprezecimi”.
Foto: www.cev.lu