Viktor Orban, nou DERAPAJ MAJOR: „UE va avea același sfârșit ca URSS”. Sancțiunile impuse Rusiei, aspru criticate

Viktor Orban a declarat în fața națiunii că Uniunea Europeană va avea același sfârșit ca și Uniunea Sovietică. Copleșită de războiul de la graniță, de sancțiunile impuse Rusiei și de crizele acumulate, Orban spune că Ungaria lui va rămâne puternică și unită. Cu toate acestea, chiar în timp ce premierul se adresa națiunii, mii de maghiari au ieșit în stradă și au protestat. 

„Războiul la ușa noastră, criza financiară și încetinirea economică în Uniunea Europeană, invazia migranților în sud, războiul din est și criza economică din vest –  toate acestea sunt confruntările multiple cu care țara noastră are de-a face. Să nu ne facem griji pentru cei care trag în Ungaria ascunși în umbră, undeva din turnurile de veghe ale Bruxelles-ului. Vor sfârși acolo unde au ajuns și predecesorii lor”, a afirmat premierul Ungariei. 

Premierul Ungariei a continuat să critice sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a impus Rusiei, chiar dacă le-a votat alături de celelalte state membre.

 

De la începutul războiului din Ucraina, Orban a avut grijă să păstreze bunele relații cu Kremlinul pentru furnizarea de gaz și petrol.

În timp ce Viktor Orban se adresa țării cu ocazia unui eveniment care marca răscoala împotriva URSS-ului din anul 1956, poporul său s-a adunat pe străzile din Budapesta ca să ceară reforma educației, salarii mai mari și cer demisia guvernului pentru că nu mai fac față scumpirilor și a inflației care a depășit 20 de procente.

Articolul precedentAproape jumătate dintre mașinile verificate de RAR în trafic aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase
Articolul următorEclipsa de Soare din 25 octombrie, vizibilă parţial din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.