Intervenția pompierilor continuă și în această dimineață la incendiul izbucnit sămbătă, în jurul orei 06.15, la cel mai mare producător de condimente din România.
În acest moment la fața locului acționează în continuare:
- 6 Autospeciale de lucru cu apă și spumă;
- 1 Autoscară mecanică;
- 3 motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi;
- 30 pompieri.
În cursul acestei zile, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul precum și cele care au favorizat propagarea acestuia.
Intervenția pompierilor a continuat și pe parcursul nopții. Echipajele de intervenție au continuat să refuleze apă pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era confecționată hala și care s-au prăbușit în urmă incendiului.
„În dimineața zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.
În momentul izbucnirii incendiului, nici un angajat nu se afla în interiorul fabricii, și din fericire nu au existat victime.
Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente.
Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.
În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului, sunt cele mai importante aspecte pentru companie.
Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținând cont de împrejurări.
În ceea ce privește responsabilitatea față de angajații nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.
Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața românească și est-europeană.
Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.
În perioada imediat urmatoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.”
În numele echipei SOLINA ROMANIA, a transmis Ciprian Gradinariu, Country Manager.
Reamintim că sămbătă, în jurul orei, 06.15 a izbucnit un incendiu puternic la cel mai mare producător de condimente din România, Solina (fosta Supremia). Se intervine în continuare pentru lichidarea focarelor în interiorul halelor.
Pentru stingerea incendiului izbucnit, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale și o ambulanță SMURD. Hala are o suprafață de 10000-12000 mp, iar arderea se manifestă generalizat. La locul evenimentului acționează 4 autospeciale de stingere, două autoscări de intervenție la înălțime, descarcerarea și un echipaj de prim-ajutor. Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu și ISU Cluj. În total sunt 11 mașini de stingere. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.
ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunțarea populației din apropiere asupra prezenței fumului dens rezultat din procesului de ardere.
Cei de la APM Alba au efectuat, cu laboratorul mobil, măsurători ale calității aerului în zonele locuite ale cartierului Oarda de Jos din Alba Iulia și în zonele locuite din Lancrăm, localitate aparținătoare municipiului Sebeș, pe direcția deplasării norului de fum.
După interpretarea buletinelor de analize eliberate de laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului Alba, personalul de specialitate din cadrul compartimentului Evaluarea factorilor de risc din mediul de viață și muncă al Direcției de Sănătate Publică Alba, transmite populației că în zonele locuite în care s-au făcut determinări (măsurători), situate pe direcția de deplasare a curenților de aer, calitatea aerului se situează în limite normale și nu există niciun pericol pentru sănătate.
sursa video&foto: ISU Alba
Comments are closed.