Intervenția pompierilor continuă și în această dimineață la incendiul izbucnit sămbătă, în jurul orei 06.15, la cel mai mare producător de condimente din România.

Pe amplasament acționează în acest moment, 32 pompieri cu 5 Autospeciale de lucru cu apă și spumă și o Autoscară. Pentru alimentarea autospecialelor sunt folosite 4 motopompe cu alimentare din râul Ampoi.

La fața locului se află și Containerul de căutare salvare pentru facilitarea accesului în caz de nevoie spre focarele existente. Operațiunile de intervenție vor continua și pe parcursul zilei.

Comunicat SOLINA ROMANIA

„În dimineața zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.

În momentul izbucnirii incendiului, nici un angajat nu se afla în interiorul fabricii, și din fericire nu au existat victime.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente.

Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului, sunt cele mai importante aspecte pentru companie.

Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținând cont de împrejurări.

În ceea ce privește responsabilitatea față de angajații nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.

Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața românească și est-europeană.

Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.

În perioada imediat urmatoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.”

În numele echipei SOLINA ROMANIA, a transmis Ciprian Gradinariu, Country Manager.

sursa foto & video : ISU Alba