VIDEO Arhiepiscopul Tomisului, despre educația sexuală în școli: „Nu poți să îi dai copilului cuțitul să se joace că el se va răni”

 

ÎPS Teodosie afimă, referindu-se la educaţia sexuală în şcoli, că nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace că se va răni. Arhiepiscopul Tomisului spune că a oferi minorilor drepturi de adulți este o anomalie. El consideră că cei mai importanţi pentru viitorul copiilor sunt specialiştii şi aceştia trebuie ascultaţi.

“Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor . Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual şi părinţii pănă acum i-au păzit pe copii să nu îşi dezvolte nişte instincte fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale, sigur elevii sunt lăsaţi fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat ,astfel încât aş vrea ca toţi educatorii, psihologii, oamenii de credinţă, oamenii de bun simţ, oamenii care cred într-o minimă morală, cum era şi domnul Pleşu cu Minima Moralia, să îşi spună cuvântul acum pentru că societatea noastră are nevoie de înţelepţi. Fără înţelepţi, fără oameni luminaţi societatea noastră intră în degringoladă”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului la Radio Dobrogea.

El consideră cei mai importanţi pentru viitorul copiilor sunt specialiştii şi aceştia trebuie ascultaţi.“.Cei mai importanţi specialişti pentru viitorul copiilor noştri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor cu profesionalism, părinţii, duhovnicii, psihologii, psihanaliştii şi chiar filosofii cei curaţi cu credinţă, toţi pot să contribuie” 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentUn nou vaccin anti-COVID pentru copiii și adolescenții cu vârste între 3 și 17 ani
Articolul următorRomânii vaccinați anti-COVID-19 pot descărca certificatele digitale! STS explică pașii pe care trebuie să-i urmăm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.