Victorie clară pentru blăjence în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

În prima manșă a turului trei preliminar al CEV Volleyball Champions League, Volei Alba Blaj a învins, aseară, cu 3-1 (25-18, 25-20, 17-25, 28-26) Allianz MTV Stuttgart.

A fost un meci greu, Stuttgart este o echipă foarte bună, am început foarte bine, dar după 2-0 la seturi ne-am relaxat, adversarul și-a intrat în ritm și am avut astfel parte de un final greu.

În setul trei am jucat foarte slab, Stuttgart a servit foarte bine și ne-a contracarat preluarea noastră în două jucătoare.

A fost doar primul meci, nimic nu e jucat, acum suntem concentrați pe meciul de săptămâna viitoare din Germania și cu siguranță nu vom merge acolo doar cu gândul că ne trebuie doar două seturi.” – a declarat DARKO ZAKOČ, antrenor Volei Alba Blaj.

Cele mai multe puncte în acest meci au reușit Katerina Zhidkova (Volei Alba Blaj) și Krystal Rivers (Allianz MTV Stuttgart), câte 18 fiecare.

Ioana Baciu a punctat de 13 ori, Ana Lazarević (11 puncte) și Maja Aleksić (10 puncte).

În primele două seturi nu am fost în joc, ne-am revenit apoi și am fost foarte aproape de a trimite meciul în setul cinci, dar micile detalii și publicul fantastic de aici au făcut ca rezultatul să fie acesta.

Va fi greu în retur la Stuttgart, Alba Blaj are prima șansă acum, dar va fi oricum un alt meci și avem puterea să revenim.” – a declarat antrenorul Allianz MTV Stuttgart, IOANNIS ATHANASOPOULOS.

Echipa folosită de Darko Zakoč:

Lora Kitipova (1p.) – Ioana Baciu (13p.), Maja Aleksić (10p.), Katerina Zhidkova (18p.), Ana Lazarević (11p.), Nađa Ninković (7p.) – Suzana Ćebić (libero1), Marina Vujović (libero 2).

Au mai jucat: Mariya Karakasheva (8p.), Nneka Onyejekwe și Ramona Rus.

De remarcat este și revenirea pe teren, după accidentare, a căpitanului Nneka Onyejekwe, care a bifat, în finalul setului trei, primele minute din acest sezon, în timp ce Sonja Newcombe, cu mici probleme la gleznă, nu a jucat în meciul cu Allianz MTV Stuttgart.

Știam ce meci dificil ne asteaptă, am venit după câteva partide mai puțin bune și mă bucur că azi echipa a jucat un volei de calitate, care a fost răsplătit cu un rezultat foarte bun.

Cred că e importantă această victorie pentru că ne dă un ritm și mai bun pentru viitor.

Ne gândim deja la meciul de la Stuttgart și vom face totul pentru a ne califica mai departe.” – a spus căpitanul echipei Volei Alba Blaj, NNEKA ONYEJEKWE.

Marți, 13 noiembrie, de la ora 20:00, se va disputa partida retur.

Criteriul de departajare fiind cel al punctelor. O victorie cu 3-0 sau 3-1, având valoare de trei puncte, una de 3-2, valorează două puncte, iar o înfrângere cu 3-2, este contabilizată cu un punct. În caz de egalitate la puncte, la sfârșitul meciului retur, se va juca setul de aur.

A fost un meci foarte frumos, cele două echipe s-au luptat din greu pentru fiecare punct, nu am jucat cum am fi vrut, dar Alba Blaj a fost foarte puternică.

La Stuttgart va fi o altă bătălie puternică, suntem două echipe de valori apropiate și sper să ne descurcăm mai bine.” – a spus KRYSTAL RIVERS, jucătoare Allianz MTV Stuttgart.

Echipa care va fi eliminată în această fază va continua sezonul european în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV.

Articolul precedentMuzeul Unirii sărbătorește 130 de ani de activitate
Articolul următorȘofer băut și fără permis, prins de polițiști în localitatea Veseuș

Comments are closed.