Veste bună pentru șoferii din România. ASF va putea urmări în timp real daunele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit dreptul de a urmări în timp real evoluția daunelor pentru RCA.

Mai exact Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va avea acces la o bază de date numită AIDA – baza de date cu informații privind dosarele de daune, potrivit antena3.ro.

Asta pentru că în ultima vreme au tot fost probleme privind asigurările RCA și modul în care au fost făcute aceste despăgubiri pentru șoferii care au avut probleme cu autoturismele în trafic.

Motiv pentru care legislația în vigoare se modifică și ASF va avea acces la tot ce înseamnă dosarele de daune.

Vor putea să vadă exact cum se vor rezolva aceste situații de daune pentru șoferii care au avut probleme în ceea ce privește accidentare a unui autoturism.

În fiecare an peste 400.000 de dosare de daună privind RCA sunt înregistrate în țara noastră, iar numărul acestora este în continuă creștere.

În acest context, ASF a decis să se implice în rezolvarea cazurilor și speră ca în acest fel companiile de asigurări să poată rezolva cât mai repede problemele cu care se confruntă șoferii atunci când au o problemă cu un autoturism, după ce l-au lovit sau a suferit alte avarii și au aceștia nevoie de asigurarea RCA

Articolul precedentAtenție, șoferi! Care sunt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave din ultimele 24 de ore!
Articolul următorAlexandru Rafila, despre sezonul gripal: „Impactul mai mare este pentru copii”. Ce îi sfătuiește pe părinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.