Valeriu Gheorghiță: Trebuie să înțelegem că vaccinarea anti-COVID scade transmiterea. Dar nici un vaccin nu este 100% eficient

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID 19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a spus Gheorghiță.

Medicul militar a repetat faptul că vaccinarea scade transmiterea virusului, chiar dacă anumite persoane se vor infecta deși sunt vaccinate, acestea ar face forma asimptomatică a bolii.

„Trebuie să înțelegem că vaccinarea anti-COVID scade transmiterea. Chiar la persoane care ar face o forma asimptomatică sau ușoară, reduce cu minim 50-60% riscul. Dar nici un vaccin nu este 100% eficient. Vaccinarea anti-COVID are beneficii importante în reducerea transmiterii. Cei care fac infecția în ciuda vaccinării complete au un risc mult mai mic de a disemina și de a dezvolta o forma gravă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri seară la alephnews.ro

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentCe faci în cazul unui accident rutier fără victime- recomandările polițiștilor
Articolul următorRomânia, lovită de noi manifestări meteo violente. Cod galben de furtuni, vijelii și grindină de la ANM. Codul roşu de caniculă se menține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.