Un tânăr cu transplant medular, primul pacient cu Covid-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonari

Un tânăr de 22 de ani care a avut parte în trecut de un transplant de măduvă osoasă este primul pacient cu Covid-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonali.

„Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marţi, 19 octombrie 2021, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Terapia a fost administrată la scurt timp după primirea fiolelor de anticorpi monoclonali. Patru spitale din Alba au primit 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților cu forme incipiente de Covid-19.

„Spitalelor Municipal Sebeş, Orăşenesc Abrud, Municipal Blaj şi Judeţean de Urgenţă Alba Iulia le-au fost repartizate în total 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali neutralizaţi pentru tratarea pacienţilor cu forme incipiente de COVID-19. Cele mai multe, 32, vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, 16 tratamente vor ajunge la Spitalul Municipal Blaj, în timp ce Spitalul Municipal Sebeş şi Spitalul Orăşenesc Abrud vor primi câte 6 tratamente”, a informat săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică Alba. 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentKlaus Iohannis a anunțat noile restricții în România. Începând de luni, elevii intră în vacanţă timp de două săptămâni
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „Nu e bine, nu e deloc comod pentru nimeni, dar chiar este nevoie de măsuri dure”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.