Un pădurar şi un preşedinte de composesorat, din zona Munţilor Apuseni, au fost reținuți de poliţiştii din Alba pentru fapte de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Material lemnos este în valoare de aproape 30.000 de lei. Pentru dispunerea măsurilor legale, cei doi vor fi prezentați în faţa magistraţilor.

La data de 17 aprilie 2019, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un pădurar în vârstă de 59 de ani, din Baia de Arieş şi de un preşedinte de composesorat, în vârstă de 56 de ani, din Baia de Arieş, care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, cei doi ar fi întocmit documente false, cu scopul de a disimula operaţiunile de tăiere ilegală de material lemnos.

Ar fi fost, astfel, exploatați, fără drept, 32 de arbori nemarcaţi, cu un volum total de 34 de metri cubi.

Prejudiciul a fost estimat la 29.423 de lei.

În urma controalelor efectuate în teren, poliţiştii au identificat 29 de metri cubi de material lemnos, care a fost indisponibilizat.

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, cei doi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.