Un motan a pus pe jar o țară întreagă. Tito este căutat de un minister şi de 4 instituţii.

Situație inedită în Bolivia, după ce un motan care urma să călătorească în avion a fost „pierdut” de compania aeriană. În urma reclamațiilor proprietarei, s-a declanșat o operațiune de amploare, în care sunt implicate instituiții ale statului, ministere și zeci de avocați. Totul pentru a-l găsi pe Toto, care este deja cea mai cunoscută felină din țara sud-americană.

Căutarea motanului Tito a devenit o chestiune de stat în Bolivia, acesta fiind în prezent căutat de un minister şi de nu mai puţin de patru instituţii, relata recent El Pais, potrivit Agerpres.

Autorităţile boliviene au amplasat mâncare şi apă în perimetrul aeroportului din Tarija, pentru că, după cum a declarat însuşi ministrul lucrărilor publice, Edgar Montano, într-o conferinţă de presă transmisă în direct la postul naţional de televiziune, „pisoiului îi place tonul”.

 

 

„Să sperăm că Tito va apărea”, a adăugat oficialul bolivian, scrie EFE, potrivit Agerpres.

 

Circa douăzeci de avocaţi au decis să se întâlnească pentru a analiza ce procedură va fi urmată împotriva companiei aeriene de stat care a pierdut motanul pe 8 decembrie. 

Între timp, stăpâna lui Tito a publicat un mesaj pe reţelele de socializare însoţit de fotografii cu motanul în care afirmă că „nu există moment al zilei în care să nu mă gândesc la el şi nici nu-mi pierd speranţa de a-l găsi”.

 

Și compania aeriană de stat a oferit o recompensă de 500 de dolari pentru persoana care găseşte motanul, dar până în prezent nu există indicii despre locul în care se află Tito.

Săptămâna trecută, Autoritatea pentru Reglementarea şi Supravegherea Telecomunicaţiilor şi Transporturilor (ATT) a anunţat că a demarat o anchetă pentru a stabili faptele. ATT a avertizat totodată că va amenda compania aeriană BoA cu echivalentul a ceva mai mult de 10.000 de dolari.

Motanul Tito are trei ani, este castrat, cântăreşte între şase şi şapte kilograme, este alb cu tonuri de gri, are o pată de culoare gri închis pe nas şi răspunde atunci când este strigat pe nume.

Articolul precedentVremea 22 decembrie – Temperaturi peste normalul perioadei – Dimineți cu ușoare fulguieli
Articolul următorElevii intră de joi în vacanţă, după finalizarea cursurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.