Un bebeluș a murit și trei frați ai săi sunt în stare gravă după o dezinsecție în apartamentul în care locuiau

Tragedie fără margini în Arad unde un bebeluș a murit iar trei frați ai săi sunt în stare gravă după ce apartamentul în care stăteau a fost deratizat. Tragedia vine la doar câteva zile după alte două situații similare în care două cupluri, soț și soție, au murit în aceleași condiții.

Incidentul a avut loc după ce, în tot blocul s-a dat cu substanțe pentru îndepărtarea dăunătorilor. Părinții au fost rugați să iasă timp de trei ore din casă, iar apoi au fost îndemnați să spele totul, inclusiv lenjeriile. Însă nu a fost de ajuns. Dimineața, când s-au trezit, copilul lor era deja mort și nu au mai putut face nimic ca să îl salveze. Tragedia are loc la doar câteva zile după ce doi soți din Iași au murit după ce au adormit într-o încăpere unde au pulverizat insecticid. 

Doi soți din Iași au murit la scurt timp după ce au dat cu spray de țânțari în casă.

Doi soți din Iași au murit după ce au adormit într-o încăpere unde au pulverizat insecticid înainte de a se retrage la somn. Starea lor de sănătate s-a înrăutățit în timpul nopții și, deși au fost aduși la spital, medicii nu au reușit să le salveze viețile.

Acest incident survine la scurt timp după ce un alt cuplu, din Dolj, a decedat după ce a utilizat insecticid în locuința lor.

Specialiștii în medicină subliniază că toate produsele de combatere a insectelor ar trebui să fie validate pentru a fi vândute în cadrul Uniunii Europene.

Utilizarea necorespunzătoare a acestor produse, conform instrucțiunilor de pe etichetă, poate prezenta riscuri semnificative, în special dacă aceste produse provin din surse neidentificate. Acestea pot include substanțe dăunătoare pentru organism și reacțiile pot fi extreme, așa cum s-a întâmplat și în cazul cuplului din Iași, care a decedat după ce a utilizat insecticid înainte de culcare. Inhalarea vaporilor a condus la moartea ambelor persoane.

„Nu ar trebui să utilizăm aceste substanțe în spații închise, mai ales dacă urmează să rămânem în aceeași încăpere. Multe dintre aceste spray-uri emit vapori toxici. 

Recomandăm utilizarea doar a produselor achiziționate din magazine și ventilația încăperii în care s-a utilizat produsul respectiv”, a menționat Radu Țincu, medic specialist în toxicologie.

 

Articolul precedentAtacuri cu rachete și drone între Rusia și Ucraina
Articolul următorMAE – Atenţionare de călătorie pentru Portugalia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.