Un bărbat din comuna Bistra a încălcat ordinul de protecţie emis de Judecătoria Cîmpeni, ca urmare a faptului că şi-a agresat părinţii. Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Câmpeni au întocmit dosar penal faţă de acesta.

La data de 15 aprilie 2019, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, de către un bărbat din comuna Bistra, cu privire la faptul că fiul său a încălcat obligațiile ordinului de protecţie.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în jurul orelor 17,00, fiul reclamantului, în vârstă de 34 de ani, s-a dus la locuinţa părinţilor săi, încălcând astfel prevederile ordinului de protecţie emis de Judecătoria Cîmpeni, la data de 03.04.2019, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să părăsească temporar locuința şi să păstreze o distanţă minimă de 10 metri faţă de tatăl său.

Ordinul de protecţie a fost emis ca urmare a faptului că, în ultima perioadă de timp, bărbatul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, şi-a agresat şi ameninţat, în mod repetat părinţii, motiv pentru care, la începutul lunii aprilie 2019, poliţiştii i-au întocmit un dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin provizoriu de protecţie.

Faţă de bărbat a fost întocmit un nou dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “încălcarea masurilor prevăzute in ordinul de protecţie”, faptă prevăzută de art. 32 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.