Patru bărbați au fost trimiși în judecată după ce au amenințat și tâlhărit un bărbat din Alba, care căzuse deja în plasa lor, fiind victimă a metodei ”înlocuirea jgheaburilor”.

Deorece metoda nu mergea asupra bărbatului cei patru s-au hotârăt să își amenințe victima și să îi spună că îi vor scoate dinții cu patentul dacă nu le achita suma de bani pentru lucrare.

Cazul a ajuns în atenția poliției și a procurorilor, iar apoi cei patru au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie.

În ce consta metoda ”înlocuirea jgheaburilor”. De cele mai multe ori, victimele sunt persoane vârstnice. Aceștia se trezesc cu diferite persoane la poartă care le propun să le schimbe jgheaburile, acestea fiind uzate din cauza apelor pluviale.

Deși se înțeleg la o sumă modică, victimele la sfârșitul lucrării se trezesc că au de plată o sumă mult mai mare.

După ce bărbatul a sesizat autoritățile, un dosar penal a fost făcut, iar mai târziu cei patru inculpați au fost trimiși în judecată. În data de 18 noiembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. De asemenea motivarea a fost făcută publică.

”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în data de 01.09.2021, jurul orei 11.00, inculpaţii în timp ce se aflau în curtea locuinţei persoanei vătămate în contextul aplicării metodei de înșelăciune „înlocuirea jgheaburilor”, inculpatul  l-a luat de mână pe şi l-a strâns în scopul intimidării, iar inculpatul l-a luat de cealaltă mână şi l-a amenințat că dacă nu îi achită suma de 7500 lei îi va scoate dinții cu patentul”, se arată în motivarea instanței.

Sursa: Realitatea de Alba